Leer Topo op een leuke manier!

Met dit spel leer je topografie op een leuke en spannende manier.

Oefen naar hartelust in de vrije oefen mode of speel een spannende race tegen de tijd.

TopoMania is bovendien een volledig instelbaar spel.
  • Kies zelf welke landen je wil oefenen.
  • Bewaar landen selecties om later te hergebruiken.
  • Kies de kleuren van de kaart.
  • Kies hoe snel het automatische hint systeem in werking treedt.
  • Kies de taal van de namen op de kaart.
  • Vier verschillende spellen.
  • Alle instellingen worden bewaard op je eigen computer.


Kaart van Europa uit 1693 Een kaart van Europa gemaakt in 1693


Kaart van Afrika uit 1763 Een kaart van Afrika gemaakt in 1763


Kaart van Azië uit 1705 Een kaart van Azië gemaakt in 1705

Let op: dit is de oude versie van TopoMania.
De nieuwe versie van TopoMania is veel uitgebreider
en heeft een eigen site:

www.topomania.net


Welkom bij TopoMania!

Met TopoMania kan je op een leuke manier de landen en hoofdsteden van de wereld oefenen.

Hieronder staan de werelddelen waarmee je kan oefenen. Klik op een werelddeel om naar de pagina van het werelddeel te gaan.

Veel plezier met Topo Leren!


 

 

Tips voor het gebruik van TopoMania

 

Maak de kaart zo groot mogelijk

Als je moeite hebt om de kaart te lezen of je merkt dat de labels over elkaar staan, gebruik dan de knop om de kaart schermvullend te maken. Je kan de labels vergroten met de knop. Let op: als je de kaart schermvullend maakt op deze wijze kan je het toetsenbord niet meer gebruiken. Dit is een maatregel van de Flash player. Een alternatief voor de maximaliseer knop is het spel schermvullend te maken door de browser te maximaliseren. De meeste browsers gebruiken hiervoor de F11 toets. Nu is het toetsenbord wel te gebruiken.

Selecteer een deel van de kaart

Als je begint met TopoMania krijg je alle landen van het gekozen werelddeel te zien. Vaak is dit meer dan je leren moet. Sommige kaarten worden onoverzichtelijk omdat er zoveel landen op staan. Vooral de kaarten met veel kleine eilanden, zoals Noord Amerika met de Caraïben en kaart van Australie met de eilanden van Oceanië, zijn alleen op een heel groot beeldscherm goed te gebruiken. Gelukkig kan je in TopoMania een precies kiezen met welke landen je wil oefenen. Klik op de landinstellingen knop om de landen te kiezen waarmee je wilt oefenen. Er zijn vooraf ingestelde groepen landen beschikbaar, en je kan zelf groepen maken en bewaren voor later gebruik. In de handleiding lees je meer over het landen instellingen menu.

Gebruik het digitale schoolbord

TopoMania is extra mooi op het digitale schoolbord. Op de foto hieronder wordt het hoofdsteden spel gespeeld op een digitaal schoolbord. Omdat de kaart van TopoMania gemaakt is met vector images kan je het spel zoveel vergroten als je wilt, de kaart blijft altijd even scherp en gedetailleerd.

TopoMania op het Digitale Schoolbord

Laat TopoMania het werk doen

Elk spel heeft een demonstratie mode. Kies een spel en druk op de "Demo" knop. Je ziet nu hoe het spel gespeeld gaat worden. Bovendien leer je tijdens het kijken ook wat. Je kan de snelheid van de demonstratie instellen in het instellingen menu.

Print werkbladen

Je kan werkbladen afdrukken voor alle kaarten in het spel. Ga naar de werkbladen generator en lees de toelichting. Kies je kaart en laat de werkbladen genereren. Per set werkbladen krijg je een genummerde kaart, een invulblad en een antwoordenblad.

Werkbladen