Werkbladen bij TopoMania

Met de TopoMania Work Sheet Maker maak je eenvoudig werkbladen die je naast het spel kunt gebruiken om extra te oefenen. Kijk hieronder voor de gebruiksaanwijzing.

  

Gebruiksaanwijzing

De eerste kaart die je ziet is de wereldkaart. Ook hiervan kan je een werkblad maken. Als je een werkblad van een werelddeel wilt maken klik je op het werelddeel en vervolgens op de knop. Om terug te gaan naar de wereldkaart klik je op de knop. Alle kaarten uit het spel zijn beschikbaar. Voorlopig ontbreken dus nog: Noord-Amerika en Australië. Binnenkort verschijnen ook deze kaarten.

Op het tabblad Kaart kan je een titel voor de kaart invullen. Deze titel wordt linksbovenin het werkblad afgedrukt. De kaart taal staat al op Nederlands, maar je kan een andere taal kiezen als dat gewenst is.
In de lijst met label soorten kan je kiezen uit verschillende soorten labels. De labels op de kaart zijn verplaatsbaar. Als je de plaatsing van een label wilt veranderen sleep je het label met de muis naar de gewenste positie.
Verder kan je op dit tabblad een kleurenschema voor de kaart, de ligging van de kaart en het paginaformaat kiezen.

Op het tabblad Sheet vul je de gegevens in voor de invulbladen en antwoordbladen. Als je het aankruisvakje Antwoordblad uitvinkt, wordt de kaart zonder antwoordbladen gemaakt. Je kan de ligging van de antwoordbladen onafhankelijk van de kaart instellen. Met het aantal kolommen geef je aan uit hoeveel kolommen de invullijst moet bestaan.

Op het tabblad Landen kies je welke landen je op het werkblad wilt tonen. Maak een keuze uit de gewenste landen door de Aan/Uit regio knoppen te gebruiken of door een keuze te maken uit de lijst met landen. Druk op toepassen om de kaart aan te passen aan de gemaakte keuze.

Met de knop bepaal je of de kaart ingezoomd moet worden op de geselecteerde landen.

Als alle gegevens naar wens zijn ingevuld druk je op de knop om de werkbladen aan te maken. Er wordt een PDF bestand gemaakt dat je vervolgens kunt downloaden en afdrukken.

 

 

Overige werkbladen

Hieronder staan nog twee handgemaakte werkbladen. De kaarten hebben een betere resolutie dan de gegenereerde werkbladen.

De werkbladen zijn als zip bestand te downloaden. Klik rechts op een link en kies voor Opslaan. De bladen bestaan uit een tweetal genummerde kaarten (in kleur en zwart/wit), een invulblad en een nakijklijst. De kaarten zijn in PDF formaat en de lijsten zijn Word documenten.

Werkbladen EuropaWerkbladen Zuid-Amerika