Alles over Pac-Man (vervolg)

 

Het Perfecte Pac-Man spel spelen

Je speelt het perfecte Pac-Man spel door in alle rondes alle mogelijke stippen, monsters en vruchten te eten. In 1999 behaalde de beroemde supergamer Billy Mitchell de maximale score van 3.333.360 punten. Hij had toen 6 uur achter elkaar door Pac-Man gespeeld.

In 2007 werd het eerste Pac-Man Wereld Kampioenschap gehouden in New York. Het spel dat gespeeld werd was het nieuwe Pac-Man Championship Edition dat ook weer door de oorspronkelijke bedenker Toru Iwatani gemaakt was. Het spel is alleen verschenen op Xbox Live Arcade. Het kampioenschap werd gewonnen door de een gamer uit Mexico. Zijn prijs? Een Xbox 360.

 

Pac-Mania

Een kerstboom in het teken van Pac-Man

Pac-Man was, en is zo populair dat iedereen er wel iets aan wilde verdienen.

Behalve de meer dan duizend verschillende computers die een versie van Pac-Man uitbrachten verschenen Pac-Man en de spookjes ook op zo'n beetje elk voorwerp dat je maar kan bedenken. Van mok tot stoel, van t-shirt tot kerstboom.

Pac-Man is verschenen op de voorkant van het beroemde nieuws blad Time Magazine en op de voorpagina van het stripblad Mad. En er is natuurlijk ook een bordspel van Pac-Man.

In 1982 brachten de artiesten Buckner en Garcia een album uit met de naam Pac-Man Fever. Elk liedje op deze plaat gaat over een arcade spel. Het eerste liedje gaat over Pac-Man:

Pac-Man Fever album

 

Er gaan geruchten dat er zelfs een film over Pac-Man gemaakt wordt. Op YouTube staat een grappige trailer van Pac-Man The Movie

 

In dit filmpje van Van Kooten en de Bie zie je de Atari spel computer met Pac-Man. Er was in die tijd veel kritiek op deze versie o.a. vanwege de flikkerende spookjes.


Pac-Man Links

Tenslotte, als je nog meer wil weten over Pac-Man dan raad ik je de onderstaande websites aan (maar vergeet niet terug te komen om Pac-Num te spelen ;-)

Pac-Man World

Speel het orginele spel online

Pac-Man pagina op de Nederlandse WikipediA

Pac Page

 

< Terug naar Pagina 1